Gulerødder hæmmer inflammation og forebygger dermed kræft

  • Lars Porskjær Christensen

Presse/medie

Beskrivelse

Ny forskning fra Odense Universitetshospital (OUH), Syddansk Universitet og Aalborg Universitet viser, at stofferne falcarinol og falcarindiol i gulerødder virker anti-inflammatoriske, og at dette kan hæmme udviklingen af tarmkræft. Professor ved Institut for Kemi og Biovidenskab på Aalborg Universitet Lars Porskjær Christensen har deltaget i studiet, og han siger, at man måske kan optimere effekten ved at modificere strukturen af de to stoffer, og dermed skabe et egentligt lægemiddel. Lektor i Kirurgisk Forskningsenhed på OUH Morten Kobæk Larsen siger, at disse resultater kommer til at betyde øget fokus på kræftforebyggelse. Kilder:Sdu.dk (Syddansk Universitet), 01-10-2019Sdu.dk (Syddansk Universitet), 01-10-2019
Periode1 okt. 2019

Mediedækning

9

Mediedækning