• Fredrik Bajers Vej 7 D3

Organisationsprofil

Translational Research in Neuroscience & Engineering

Objectives

Translational research in neuroscience and engineering is the primary focus of SMI. The aim is to develop new diagnostic and therapeutic methods in the areas of pain, motor control, sports sciences, and rehabilitation.

SMI is an international research and training center with 50% of the staff coming from abroad, and the working language is English. The research center is operating under Department of Health Science and Technology, Faculty of Medicine, Aalborg University.

SMI is headed by Professor Lars Arendt-Nielsen (co-founder).

Organisation of research

Interdisciplinarity, international cooperation, and committed and dedicated researchers are the core resources of SMI. The interdisciplinarity is illustrated by a diversity of research areas.

The research is organised in the following Research Interest Groups (RIG):

Training

The International Doctoral School in Medicine, Biomedical Science and Technology offers Ph.D. programmes within the research areas of SMI and other closely related biomedical areas.

The School is headed by Associate Professor Carsten Dahl Mørch.

In 2006, the School was awarded a grant from The Danish Ministry of Science, Technology and Innovation to start a doctoral programme for elite students.

Further information at the webpage of the Doctoral School.

Innovation

Based on grants from the North Jutland Region and the Ministry of Science, Technology and Innovation SMI launched an innovation programme in 2006. The aim is to develop SMI research results into commercial products in co-operation with biomedical and pharmacological industry.

In 2011 Eir Business Park was established by means from the European Regional Development Fund, Aalborg University and the North Denmark Region.

Further information about innovation.

Co-operation

Participation in networks within biomedical science, neuroscience, and clinical disciplines is of major importance to SMI.
The established research co-operation and partnerships with a wide range of research centres, hospitals, and companies constitute a substantial resource for SMI.
Currently, co-operation includes more than 40 organisations in 15 countries and 20 national and international companies.

Fingeraftryk Fingeraftrykket er baseret på teksten fra de videnskabelige dokumenter, der er relateret til de tilknyttede personer. Baseret på dette oprettes et indeks af vægtede ord, der definerer de vigtigste emner i forskningsenheden

Pain Medicin og biovidenskab
Pain Threshold Medicin og biovidenskab
Muscles Medicin og biovidenskab
Pressure Medicin og biovidenskab
Chronic Pain Medicin og biovidenskab
Exercise Medicin og biovidenskab
Healthy Volunteers Medicin og biovidenskab
Randomized Controlled Trials Medicin og biovidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 1987 2021

Publikationer 1982 2019

A combined volume conduction and nerve fiber model for assessment of electrode design in relation to preferential activation of small cutaneous nerve fibers

Poulsen, A. H., Tigerholm, K. J. V., Andersen, O. K. & Mørch, C. D., 2019, (Accepteret/In press).

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

A comparison of SoMe and traditional patient recruitment strategies for an online digital pain assessment study

Galve Villa, M., Palsson, T., Bjarkam, C. & Boudreau, S., 2019, (Accepteret/In press).

Prospective Studies
Pain
Sports
Torque