• Rendsburggade , 14

9000 Aalborg

Organisationsprofil

Forskningsgruppen for Miljøvurdering og Governance (EAG) etablerede i 2010 Det Danske Center for Miljøvurdering (DCEA).

DCEA er en non-profit organisation, der arbejder på at sikre en demokratisk og bæredygtig udvikling. Centret bygger på EAGs forskningsfelt og fokus igennem flere år og har etableret samarbejde og partnerskaber i det offentlige, private og civile samfund.

DCEAs forskningsportefølje inkluderer både grundforskning og anvendt forskning.

Den anvendte forskning adresserer presserende og specifikke problemer eller behov med det overordnede formål at støtte og udvikle kritisk miljøvurdering for at sikre en mere bæredygtig planlægning af vores byer, landskaber og sektorerne natur, vand, energi og affald. Eksempler på fokuseringer indenfor anvendt forskning er:

-       Hvordan man integrerer klimaforandring i miljøvurdering og planlægning
-       Hvordan man bedømmer affaldssystemer
-       Hvordan man forbedrer effekten af miljøvurdering
-       Hvordan man planlægger byer, energi og affaldssystemer mere bæredygtigt
-       Hvordan man sikrer en bred begrebsliggørelse af miljøet

Grundforskningen er drevet af centrets medlemmers interesser indenfor videnskabelige undersøgelser, som kan øge vores viden og forståelse for spørgsmål relateret til miljøvurdering og governance.
Grundforskningen rejser spørgsmål såsom:

-       Hvordan kan vi konceptualisere effektiviteten af miljøvurdering?
-       Hvorfor finder unddragelse pga. usikkerhed sted i miljøvurdering og beslutningstagning?
-       Hvad er magtdynamik i planlægning og beslutningstagning, og hvordan påvirker det effektivitet?

For både den anvendte forskning og grundforskningen er det centralt for DCEA, at forskningen:

-       Er tilgået og gennemført kritisk
-       Beholder sin refleksive autonomi

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

life cycle Geo- og miljøvidenskab
Life cycle Teknik og materialevidenskab
Wind power Teknik og materialevidenskab
Electricity Teknik og materialevidenskab
Denmark Samfundsvidenskab
environmental assessment Geo- og miljøvidenskab
energy Geo- og miljøvidenskab
strategic environmental assessment Geo- og miljøvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2004 2021

Publikationer 2000 2019

4 Downloads (Pure)

A conceptual framework of Arctic economies for policy-making, research, and practice

Larsen, S. V., Bors, E. K., Johansdottir, L., Gladun, E., Gritsenko, D., Nysten-Haarala, S., Tulaeva, S. & Sformo, T., 26 jun. 2019, (Accepteret/In press) I : Global Policy.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
Fil
Arctic
economy
economic system
subsistence economy
global change

An institutional perspective on Transboundary Environmental Assessment for the One Belt and Road Initiative

Kørnøv, L., Dávila, J. G. & Zhang, J., sep. 2019, (Afsendt) I : Environmental Impact Assessment Review.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

An Open Source Dataset and Ontology for Product Footprinting

Hose, K., Lissandrini, M., Ghose, A. & Weidema, B. P., 2019, The Semantic Web: ESWC 2019 Satellite Events.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

life cycle
industrial ecology
footprint