Kender du typen? Her er de fem træk, der udgør din personlighed

Press/Media: Press / Media

Description

I denne uge undersøger ”Brainstorm”, Videnskab.dks ugentlige podcast om hjernen, hvordan ens personlighedstræk påvirker samarbejdet med ens kolleger. Casper Feilberg, lektor ved Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet, anbefaler grupper at bruge ”vejrmeldinger” til at melde ud, hvordan det går, f.eks. om dagen er solrig eller regnfyldt. På den måde undgår man frustrerende konflikter. Casper Feilberg fortæller, at ”trækteorien” om personlighedstræk er én af flere tilgange til personlighedsforskning. Han har selv en psykodynamisk og fænomenologisk tilgang til feltet. Kilder:Videnskab.dk, 04-09-2020

Subject

Hvordan påvirker dine personlighedstræk din rolle på arbejdspladsen? Det ser hjernepodcasten ’Brainstorm’ nærmere på i ugens afsnit.

 

God kommunikation skal etableres fra begyndelsen

At mennesker kan være komplekse, når de samarbejder, er noget, Brainstorm-lytteren Natalia kan nikke genkendende til:

»Jeg har været i flere grupper, hvor det - efter min vurdering - er gået galt. Jeg har aldrig været i grupper, hvor folk har skændtes meget eller været stride mod hinanden, men jeg har været i grupper, hvor samarbejdet fungerede dårligt, fordi folk ikke kommunikerede ud, havde svært ved noget, var i tidsnød eller havde brug for hjælp,« skriver hun i en besked til Brainstorm.

Heldigvis er der råd for at undgå oplevelser som Natalias.

Casper Feilberg, som er lektor ved Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet, forsker og underviser i gruppearbejde, og han har et godt tip til, hvordan Natalia og andre kan undgå frustrerende konflikter i en gruppe: Brug vejrmeldinger!

»Gruppen skal gøre det til en vane at stikke fingeren i jorden. Ligesom med vejret kan dagen være solskins- eller regnfyldt og så videre. Det skal vi kunne sætte ord på i gruppen. Det er oftest nemt i starten, hvor man er håbefuld, og det er der, man skal lave en vane i gruppen, så man for eksempel hver fredag gør status eller laver en feedback-runde på, hvordan det står til i gruppen.«

Period4 Sep 2020

Media coverage

1

Media coverage