Moralen forud for færdselslov: Aalborg: At ældre damer møder større overbærenhed i trafikken end de fleste andre, og at smarte gulddrenge oplever det stik modsatte er ikke en skrøne.

  • Anette Jerup Jørgensen

Presse/medie

Beskrivelse

Det dokumenterer et sociologisk speciale fra Aalborg Universitet, gennemført af sociologen Anette Jerup Jørgensen for Rådet for Større Færdselssikkerhed. Undersøgelsen har titlen Trafikkultur - retten, moralen og den faktiske adfærd, og den viser, at det i høj grad er vores moral og ikke færdselsloven alene, der bestemmer, hvordan vi opfører os i trafikken.

Trafikanterne giver i vid udstrækning hinanden lov til at at overtræde loven i særlige situationer, når bare de uautoriserede trafikale handlinger ikke er udtryk for retshaverisk egoisme og hensynsløshed.

Undersøgelsen viser, at det eksempelvis betragtes som i høj grad moralsk uacceptabelt, når bilister vil flette sammen lige ved en vognbaneindsnævring. Det betragtes nemlig af det trafikale kollektiv som ubehøvlet og egoistisk, fremgår det. Uanset, at det praktiseres smidigt de fleste andre steder på kloden.

Periode28 okt. 2006

Mediebidrag

1

Mediebidrag

  • TitelMoralen forud for færdselslov: Aalborg: At ældre damer møder større overbærenhed i trafikken end de fleste andre, og at smarte gulddrenge oplever det stik modsatte er ikke en skrøne.
    Mediets navn/udløbNordjyske.dk
    MedietypeTryk
    Dato28/10/2006
    PersonerAnette Jerup Jørgensen