TANT - Forskningsgruppen for Teknoantropologi

Organisationsprofil

Leder af forskningsgruppen:
Professor Torben Elgaard Jensen

Forskningsgruppen i Teknoantropologi forsker i sociale og tekniske innovationsprocesser, som har afgørende betydning for aktuelle og fremtidige samfundsmæssige udfordringer.

Komplicerede samfundsmæssige udfordringer vil næppe blive løst gennem tekniske fix. Derfor tror vi, at brugbare løsninger og ansvarlig teknologiudvikling skal bygge på hensyntagen til sociale relationer, inddragelse af brugere, og en dyb forståelse af, hvordan teknologi bliver brugt i praksis.

Gruppen forsker i spørgsmål så som:

• Hvordan kan brugere blive aktive deltagere i teknologisk innovation og design?
  • Hvor kan vi som individer og samfund forholde os til de risici, videnskontroverser og etiske dilemmaer, som opstår i forbindelse med nye teknologier?
  • Hvordan forandrer teknologi menneskers erfaringer, aktiviteter og performance?

Alle medlemmer af gruppen er både aktive forskere og undervisere på Teknoantropologi-uddannelsen.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

mathematics Samfundsvidenskab
education Samfundsvidenskab
learning Samfundsvidenskab
science Samfundsvidenskab
student Samfundsvidenskab
creativity Samfundsvidenskab
facebook Samfundsvidenskab
school Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2004 2021

Virtuelle simuleringer og databrug i folkeskolen

Lisborg, S.

01/01/201931/12/2021

Projekter: ProjektForskning

PhD project: Situating Network Analysis

Jacomy, M.

15/08/201815/08/2021

Projekter: ProjektForskning

Publikationer 2001 2020

Democratic Situations

Birkbak, A. (red.) & Papazu, I. M. C. H. (red.), 2020, (Under udarbejdelse) Mattering Press.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Digital methods contributions to citizen hearings: A techno-anthropological approach to Twitter and technology assessment

Birkbak, A., Madsen, A. K. & Munk, A. K., 2020, (Afsendt) Techno-Anthropological Contributions to Technology Assessment. Botin, L. & Børsen, T. (red.). Rowman & Littlefield International

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review