Projektdetaljer

Beskrivelse

Projekt PSoReKo: Styrkelse af traumatiserede flygtninges daglige aktivitet og sociale deltagelse gennem udvikling af fysioterapeuters PsykoSociale praksis og RehabiliteringsKompetencer; et praksisbaseret samskabelsesprojekter

PSoReKo er et samskabelsesprojekt, som søger at udvikle og teste IMACC-samtalen, en systematisk psykosocial rehabiliteringssamtale baseret på en teori om den biopsykosociale forandringsproces efter livsændrende begivenheder (the Integrative Model of Adjustment to Continuous Challenges, IMACC). IMACC-samtalen skal bruges af fysioterapeuterne i Rehabiliteringscenter for Flygtninge (RCF), som et tiltag sideløbende med den traumebehandling centeret tilbyder flygtninge.

Traumatiserede flygtninge har typisk en større psykosocial omstillingsudfordring end de fleste; næsten alt, hvad de kendte i deres tidligere liv, er tabt, og opgaven med at skabe sig et nyt liv i Danmark kan føles uoverskuelig, når man samtidig kæmper med traumesymptomer. Rehabiliteringsindsatsen i RCF har hidtil koncentreret sig om traumebehandling og mindre om de bredere psykosociale omstillingsudfordringer, som flygtninge i behandling står overfor i deres hverdag. Et fokus på den psykosociale omstillingsproces med henblik på styrkelse af aktivitet og social deltagelse i hverdagen antages at kunne supplere traumebehandlingen og skabe større sammenhæng for personen, både mellem livet før og nu, og mellem behandling og hverdag.

Projektet ledes af Chalotte Glintborg, Lektor og leder af Klinik for Handicap og Rehabiliteringspsykologi, Institut for Kommunikation og Psykologi, Aalborg Universitet.

Daglige tovholdere på projektet er videnskabelig assistent og psykolog Lis Dreijer Hammond, og fysioterapeut Christian Karlsen Hansen.
AkronymPSoReKo
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/01/202431/12/2026

Samarbejdspartnere

  • Rehabiliteringscenter for Flygtninge (RCF) (Projektpartner)

FN's verdensmål

I 2015 blev FN-landene enige om 17 verdensmål til at bekæmpe fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Dette projekt bidrager til følgende verdensmål:

  • Verdensmål 3 - Sundhed og trivsel
  • Verdensmål 4 - Kvalitetsuddannelse