Center for Developmental & Applied Psychological Science

• Kroghstræde 3

9220 Aalborg Øst

Organisationsprofil

Center for Developmental & Applied Psychological Science består en psykologgruppe med en stærk orientering mod international, tværfaglig og evidensbaseret forskning indenfor almenpsykologien samt atypisk udvikling og psykisk sårbarhed i et livslangt perspektiv.

Psykologgruppens forskning beskæftiger sig med menneskers forståelse af sig selv ud fra kognitive, kommunikative, sociale og kulturelle perspektiver.

CeDAPS samarbejder tæt med førende forskere fra hele verden og inviterer psykologistuderende med som føl gennem forskningsbaseret undervisning. I forskningsgruppen anvendes kvantitative og kvalitative metoder i samspil med hinanden. Et nyt tiltag i CeDAPS er en forskningsbaseret psykologisk klinik for børn med kommunikative vanskeligheder som f.eks. specifikke sprogforstyrrelser, autisme, ADHD eller hørenedsættelse. Formålet med forskningen er blandt andet at udvikle redskaber til at støtte børnene og deres forældre.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Psychology Medicin og biovidenskab
psychology Samfundsvidenskab
Qualitative Research Medicin og biovidenskab
Episodic Memory Medicin og biovidenskab
qualitative research Samfundsvidenskab
Denmark Samfundsvidenskab
Anxiety Medicin og biovidenskab
Students Medicin og biovidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2003 2020

Publikationer 1993 2019

2 Citationer (Scopus)

Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder in Childhood and Adolescence and the Risk of Crime in Young Adulthood in a Danish Nationwide Study

Mohr-Jensen, C., Bisgaard, C. M., Boldsen, S. K. & Steinhausen, H-C., apr. 2019, I : Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry. 58, 4, s. 443-452 10 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Crime
Attention Deficit Disorder with Hyperactivity
Attention Deficit and Disruptive Behavior Disorders
Conduct Disorder
Proportional Hazards Models

Cambridge Handbook of Identity

Bamberg, M., Watzlawik, M. & Demuth, C., 2019, (Under udarbejdelse) Cambridge: Cambridge University Press.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Developmental and mental health characteristics of children exposed to psychosocial adversity and stressors at the age of 18-months: Findings from a population-based cohort study

Kahr Nilsson, K., Landorph, S., Houmann, T., Olsen, E. M. & Skovgaard, A. M., 30 maj 2019, I : Infant Behavior and Development. 57, 101319.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Mental Health
Cohort Studies
Population