Center for Developmental & Applied Psychological Science

• Kroghstræde 3

9220 Aalborg Øst

Organisationsprofil

Center for Developmental & Applied Psychological Science består en psykologgruppe med en stærk orientering mod international, tværfaglig og evidensbaseret forskning indenfor almenpsykologien samt atypisk udvikling og psykisk sårbarhed i et livslangt perspektiv.

Psykologgruppens forskning beskæftiger sig med menneskers forståelse af sig selv ud fra kognitive, kommunikative, sociale og kulturelle perspektiver.

CeDAPS samarbejder tæt med førende forskere fra hele verden og inviterer psykologistuderende med som føl gennem forskningsbaseret undervisning. I forskningsgruppen anvendes kvantitative og kvalitative metoder i samspil med hinanden. Et nyt tiltag i CeDAPS er en forskningsbaseret psykologisk klinik for børn med kommunikative vanskeligheder som f.eks. specifikke sprogforstyrrelser, autisme, ADHD eller hørenedsættelse. Formålet med forskningen er blandt andet at udvikle redskaber til at støtte børnene og deres forældre.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Psychology Medicin og biovidenskab
psychology Samfundsvidenskab
Qualitative Research Medicin og biovidenskab
Episodic Memory Medicin og biovidenskab
qualitative research Samfundsvidenskab
Denmark Samfundsvidenskab
Anxiety Medicin og biovidenskab
Students Medicin og biovidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2003 2022

Publikationer 1993 2021

Comparative Qualitative Designs in Cultural Psychology

Demuth, C., sep. 2021, (Under udarbejdelse) The SAGE Handbook of Qualitative Research Design. Flick, U. (red.). SAGE Publications

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Applying Multimodal Interaction Analysis to Research in Cultural Psychology

Demuth, C., 2020, (Under udarbejdelse) Courageous Methods in Cultural Psychology – Beyond the symbolic nature of language. Watzlawik, M. & Salden, S. (red.). Springer, (Theory and History in the Human and Social Sciences (THHSS)).

Cambridge Handbook of Identity (under contract)

Bamberg, M., Demuth, C. & Watzlawik, M., 2020, (Afsendt) Cambridge: Cambridge University Press.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Aktiviteter 1995 2019

Bio-psyko-social rehabilitering

Chalotte Glintborg (Foredragsholder)