Digtets retorik: Indgange til moderne verdenslyrik

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Abstract

Digtets retorik handler om den ændring af moderne poesi, som tog fart fra midten af det 19. århundrede med Baudelaire i Frankrig og Whitman i USA. Fra dette tidspunkt blev normen for lyrikken et sammenstød mellem en række overleverede poetiske normer og intentionen om at nedbryde disse normer. Denne modsætningsfyldte æstetik udtrykker sig ikke bare i digtets forhold til genrer, former, rytme, klang, billedsprog og udsigelse, men også i dets relation til samfundet, forfatteren, naturen, kønnet, kunstarter og medier.
Digtets retorik er en indføring i moderne verdenslyrik, der undersøger, hvordan de mange forskellige aspekter ved digtningen tilsammen virker til dannelsen af en æstetisk helhed, og hvordan det moderne digts modsætningsfyldte æstetik har bredt sig til alle dele af verden. I bogen læses og diskuteres over 100 digtere fra 5 kontinenter og over 30 lande.
Digtets retorik kan bruges som studiebog på alle højere uddannelsesniveauer og læses af alle med interesse for lyrikkens forunderlige verden.
OriginalsprogDansk
ForlagForlaget Spring
Antal sider315
StatusUdgivet - 1 jul. 2024

Citationsformater