Midlertidige boliglejeaftaler

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Midlertidige boliglejeaftaler i døgntilbud kan tilbydes borgere i medfør af servicelovens kapitel 20. Retsstillingen for disse boliglejeaftaler er uklar. Dette skyldes, at aftalen ikke er reguleret af lejelovgivningen, jf. servicelovens § 111, men helt undtaget fra lejelovgivningen i medfør af servicelovens § 110, og samtidigt at Børne- og socialministeren ikke har fastsat nærmere regler om lejerrettigheder for beboerne i de midlertidige boligtilbud. Formålet med bogen er at beskrive hvilke regler, der gælder for aftalen om en midlertidig bolig stillet til rådighed af kommunen i medfør af serviceloven. Bogen indeholder endvidere et bud på en standardiseret midlertidig boligaftale for § 110-tilbud, der overholder servicelovgivningens krav og samtidig er praktisk anvendelig/operationel for de bosteder, der skal anvende aftalen i dagligdagen.
OriginalsprogDansk
Antal sider225
StatusUnder udarbejdelse - 2019

Emneord

  • Botilbud
  • boliglejeaftale
  • midlertidig lejeaftale

Citer dette

@book{9255b68d55ee4276a6fd0e1359b4e450,
title = "Midlertidige boliglejeaftaler",
abstract = "Midlertidige boliglejeaftaler i d{\o}gntilbud kan tilbydes borgere i medf{\o}r af servicelovens kapitel 20. Retsstillingen for disse boliglejeaftaler er uklar. Dette skyldes, at aftalen ikke er reguleret af lejelovgivningen, jf. servicelovens § 111, men helt undtaget fra lejelovgivningen i medf{\o}r af servicelovens § 110, og samtidigt at B{\o}rne- og socialministeren ikke har fastsat n{\ae}rmere regler om lejerrettigheder for beboerne i de midlertidige boligtilbud. Form{\aa}let med bogen er at beskrive hvilke regler, der g{\ae}lder for aftalen om en midlertidig bolig stillet til r{\aa}dighed af kommunen i medf{\o}r af serviceloven. Bogen indeholder endvidere et bud p{\aa} en standardiseret midlertidig boligaftale for § 110-tilbud, der overholder servicelovgivningens krav og samtidig er praktisk anvendelig/operationel for de bosteder, der skal anvende aftalen i dagligdagen.",
keywords = "Botilbud, boliglejeaftale, midlertidig lejeaftale",
author = "Louise Faber",
year = "2019",
language = "Dansk",

}

Midlertidige boliglejeaftaler. / Faber, Louise.

2019. 225 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Midlertidige boliglejeaftaler

AU - Faber, Louise

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Midlertidige boliglejeaftaler i døgntilbud kan tilbydes borgere i medfør af servicelovens kapitel 20. Retsstillingen for disse boliglejeaftaler er uklar. Dette skyldes, at aftalen ikke er reguleret af lejelovgivningen, jf. servicelovens § 111, men helt undtaget fra lejelovgivningen i medfør af servicelovens § 110, og samtidigt at Børne- og socialministeren ikke har fastsat nærmere regler om lejerrettigheder for beboerne i de midlertidige boligtilbud. Formålet med bogen er at beskrive hvilke regler, der gælder for aftalen om en midlertidig bolig stillet til rådighed af kommunen i medfør af serviceloven. Bogen indeholder endvidere et bud på en standardiseret midlertidig boligaftale for § 110-tilbud, der overholder servicelovgivningens krav og samtidig er praktisk anvendelig/operationel for de bosteder, der skal anvende aftalen i dagligdagen.

AB - Midlertidige boliglejeaftaler i døgntilbud kan tilbydes borgere i medfør af servicelovens kapitel 20. Retsstillingen for disse boliglejeaftaler er uklar. Dette skyldes, at aftalen ikke er reguleret af lejelovgivningen, jf. servicelovens § 111, men helt undtaget fra lejelovgivningen i medfør af servicelovens § 110, og samtidigt at Børne- og socialministeren ikke har fastsat nærmere regler om lejerrettigheder for beboerne i de midlertidige boligtilbud. Formålet med bogen er at beskrive hvilke regler, der gælder for aftalen om en midlertidig bolig stillet til rådighed af kommunen i medfør af serviceloven. Bogen indeholder endvidere et bud på en standardiseret midlertidig boligaftale for § 110-tilbud, der overholder servicelovgivningens krav og samtidig er praktisk anvendelig/operationel for de bosteder, der skal anvende aftalen i dagligdagen.

KW - Botilbud

KW - boliglejeaftale

KW - midlertidig lejeaftale

M3 - Bog

BT - Midlertidige boliglejeaftaler

ER -