Beskrivelse

Diskussion af indholdet i anbefalingerne fra Regeringens advisory board for cirkulær økonomi og herunder af hvor meget der er fokus på lukning af affaldsstrømme og hvor meget der er fokus på at forlænge produkters levetid.

Emne

Det er meget omkostnings- og energikrævende at ‘tage en tur rundt i cirklen’ og indsamle og adskille produkter. Materialetabet fra oparbejdning af kasserede produkter er ofte stort. Det er derfor meget vigtigt, at produkternes levetid bliver længere. Dvs. at der skal være fokus på, hvorfor produkter taber værdi for brugerne, og hvordan produkter kommer til at holde længere. Det kræver omstillingsprocesser, hvor virksomhederne må tage ansvar for produkter, der ikke holder længe (‘teknisk forældelse’), og hvis man tilskynder brugerne til at udskifte produkter hyppigt, fordi der ofte lancerer nye modeller (‘følelsesmæssig forældelse’).

Periode19 jun. 2017

Mediebidrag

1

Mediebidrag

 • TitelModige anbefalinger om cirkulær økonomi – men hvor er pengene?
  Grad af anerkendelseNational
  Mediets navn/udløbIngeniøren
  MedietypeInternet
  LandDanmark
  Dato19/06/2017
  BeskrivelseDet er meget omkostnings- og energikrævende at ‘tage en tur rundt i cirklen’ og indsamle og adskille produkter. Materialetabet fra oparbejdning af kasserede produkter er ofte stort. Det er derfor meget vigtigt, at produkternes levetid bliver længere. Dvs. at der skal være fokus på, hvorfor produkter taber værdi for brugerne, og hvordan produkter kommer til at holde længere. Det kræver omstillingsprocesser, hvor virksomhederne må tage ansvar for produkter, der ikke holder længe (‘teknisk forældelse’), og hvis man tilskynder brugerne til at udskifte produkter hyppigt, fordi der ofte lancerer nye modeller (‘følelsesmæssig forældelse’).
  URLhttps://ing.dk/artikel/kronik-modige-anbefalinger-cirkulaer-oekonomi-hvor-pengene-200397
  PersonerMichael Søgaard Jørgensen

Emneord

 • Cirkulær økonomi
 • Produkters levetid