• Niels Jernes Vej 14

DK-9220 Aalborg Øst

Organisationsprofil

Public Health and Epidemiology conducts research and educational training focusing on man in his surroundings.

Health, disease, rehabilitation and cure evolve in an interplay with individual values, family, society, work, institutions and environment. In the centre of the research are both the causes of disease as the prerequisite for effective prevention and health promotion, and the clinical effects of health care.

Members of the group have clinical backgrounds and use a variety of research methods from the fields of epidemiology, statistics, public health, social medicine and the social sciences as well as combinations of these. Most projects are conducted in collaboration with external partners and/or clinical practice.

The group has the main responsibility for the master programme in Public Health at Aalborg University, opened in 2012. Besides this, the group contributes to the educational programmes in Medicine and Medicine with Industrial Specialization, and offers pre-PhD qualification, PhD training and supervision of external research projects.

Fingeraftryk Fingeraftrykket er baseret på teksten fra de videnskabelige dokumenter, der er relateret til de tilknyttede personer. Baseret på dette oprettes et indeks af vægtede ord, der definerer de vigtigste emner i forskningsenheden

Cohort Studies Medicin og biovidenskab
Out-of-Hospital Cardiac Arrest Medicin og biovidenskab
Atrial Fibrillation Medicin og biovidenskab
Confidence Intervals Medicin og biovidenskab
Denmark Medicin og biovidenskab
Mortality Medicin og biovidenskab
Registries Medicin og biovidenskab
Incidence Medicin og biovidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2015 2020

Publikationer 1996 2019

54 Downloads (Pure)

Association of genetic variants previously implicated in coronary artery disease with age at onset of coronary artery disease requiring revascularizations

Andersson, C., Lukács Krogager, M., Kuhr Skals, R., Rosenbaum Appel, E. V., Theil Have, C., Grarup, N., Pedersen, O., Jeppesen, J. L., Pedersen, O. D., Dominguez, H., Dixen, U., Engstrøm, T., Tønder, N., Roden, D. M., Stender, S., Gislason, G. H., Enghusen-Poulsen, H., Hansen, T., Køber, L., Torp-Pedersen, C. & 1 flereWeeke, P. E., 2019, I : PLOS ONE. 14, 2, s. e0211690

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
Fil
Age of Onset
Coronary Artery Disease
low density lipoprotein cholesterol
LDL Cholesterol
Polymorphism
1 Citation (Scopus)
27 Downloads (Pure)

Automated external defibrillator accessibility is crucial for bystander defibrillation and survival: a registry-based study

Karlsson, L., Malta Hansen, C., Wissenberg, M., Møller Hansen, S., Lippert, F. K., Rajan, S., Kragholm, K., Møller, S. G., Bach Søndergaard, K., Gislason, G. H., Torp-Pedersen, C. & Folke, F., 1 mar. 2019, I : Resuscitation. 136, s. 30-37 8 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
Fil
Defibrillators