TY - JOUR
T1 - Strategisk analyse af udviklingsveje og udviklingsbehov inden for plantebaseret fødevareproduktion
AU - Jørgensen, Michael Søgaard
AU - Kronby, Helena
AU - Prag, Adam Addis
AU - Henriksen, Christian Bugge
AU - Jensen, Jørgen Dejgaard
PY - 2023/7/1
Y1 - 2023/7/1
N2 - En undersøgelse af danske virksomheder inden for dyrkning, produktion, salg og forbrug af plantebaserede fødevarer har analyseret virksomhedernes produktområder, beskæftigelse og kompetencer, relationer til leverandører og kunder samt deres syn på forudsætninger for fremtidig vækst. Kombineret med en analyse af virkemidler inden for produktion og forbrug af plantebaserede fødevarer i Tyskland, Holland og Israel præsenterer vi i denne artikel forslag til en række mulige danske virkemidler.Analysen er baseret på samme forståelse af plantebaserede fødevarer, som blev anvendt i lovforslaget til Lov om Fonden for Plantebaserede Fødevarer (2022): “Alle fødevarer, der er fremstillet af planter samt spiselige svampe, alger og gavnlige mikroorganismer, herunder både uforarbejdede og forarbejdede råvarer og ingredienser evt. i kombination med enzymer og andre ikke animalske ingredienser, der er egnede til fødevarefremstilling.”
AB - En undersøgelse af danske virksomheder inden for dyrkning, produktion, salg og forbrug af plantebaserede fødevarer har analyseret virksomhedernes produktområder, beskæftigelse og kompetencer, relationer til leverandører og kunder samt deres syn på forudsætninger for fremtidig vækst. Kombineret med en analyse af virkemidler inden for produktion og forbrug af plantebaserede fødevarer i Tyskland, Holland og Israel præsenterer vi i denne artikel forslag til en række mulige danske virkemidler.Analysen er baseret på samme forståelse af plantebaserede fødevarer, som blev anvendt i lovforslaget til Lov om Fonden for Plantebaserede Fødevarer (2022): “Alle fødevarer, der er fremstillet af planter samt spiselige svampe, alger og gavnlige mikroorganismer, herunder både uforarbejdede og forarbejdede råvarer og ingredienser evt. i kombination med enzymer og andre ikke animalske ingredienser, der er egnede til fødevarefremstilling.”
KW - Plantebaserede fødevarer
KW - Innovation
KW - Holland
KW - Tyskland
KW - Israel
KW - Danmark
KW - Offentlig regulering
KW - plantebaserede fødevarer
KW - Innovation
KW - Offentlig regulering
KW - produktudvikling
KW - Danmark
KW - virksomhedsstrategi
KW - Tyskland
KW - Holland
KW - Israel
M3 - Tidsskriftartikel
SN - 0040-7119
VL - 209
SP - 17
EP - 26
JO - Tidsskrift for Landoekonomi
JF - Tidsskrift for Landoekonomi
IS - 1
ER -