Center for forskning i regional dynamik og ulighed

Organisationsprofil

Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed

Regional ubalance opleves i stigende grad som et problem. Men i hvor høj grad og på hvilke områder er der egentlig regional ulighed? Og hvad er årsagerne til den ulighed, der kan påvises? Det er nogle af de spørgsmål, som Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed sætter fokus på.

Forskning om regional ulighed har mange forskellige fokuspunkter og er spredt mellem forskellige faglige tilgange. Det hæmmer den videnskabelige indsigt og betyder, at den politiske debat og politiske initiativer har begrænset forskningsbaseret viden at støtte sig til.

Der er behov for en større faktuel viden om regional ulighed, inklusiv drivkræfterne bag udviklingen. Og der er behov for en mere tværvidenskabelig tilgang, som kan binde den eksisterende viden sammen, og danne grundlag for en mere omfattende, bred og systematisk forskningsindsats. Det er ambitionen, at Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed kan bidrage til at udvikle en sådan forskningsindsats.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

public sector Samfundsvidenskab
reform Samfundsvidenskab
public management Samfundsvidenskab
Denmark Samfundsvidenskab
renewable energy Samfundsvidenskab
Czech Republic Samfundsvidenskab
evaluation Samfundsvidenskab
stakeholder Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2017 2021

Publikationer 2015 2019

Anvendelse af time-series cross-section analyser i komparativ politisk økonomi

Eriksen, J. & Etzerodt, S. F., 2019, (Accepteret/In press) I : Metode & Forskningsdesign.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

City of Copenhagen, Denmark – a struggle to re-establish affordable housing lost under the economic recovery

Andersen, H. T. & Jensen, J. O., 1 okt. 2019, Land Markets, Urban Policy, and Social Equity: .

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskning

Datasæt

Kommunal institutionskortlægning, 1970-2018

Frank Etzerodt, S. (Ophavsmand), Andersen, J. G. (Ophavsmand), Redy, Aalborg Universitet, 2018