Organisationsprofil

Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed

Regional ubalance opleves i stigende grad som et problem. Men i hvor høj grad og på hvilke områder er der egentlig regional ulighed? Og hvad er årsagerne til den ulighed, der kan påvises? Det er nogle af de spørgsmål, som Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed sætter fokus på.

Forskning om regional ulighed har mange forskellige fokuspunkter og er spredt mellem forskellige faglige tilgange. Det hæmmer den videnskabelige indsigt og betyder, at den politiske debat og politiske initiativer har begrænset forskningsbaseret viden at støtte sig til.

Der er behov for en større faktuel viden om regional ulighed, inklusiv drivkræfterne bag udviklingen. Og der er behov for en mere tværvidenskabelig tilgang, som kan binde den eksisterende viden sammen, og danne grundlag for en mere omfattende, bred og systematisk forskningsindsats. Det er ambitionen, at Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed kan bidrage til at udvikle en sådan forskningsindsats.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

public sector Samfundsvidenskab
stakeholder Geo- og miljøvidenskab
reform Samfundsvidenskab
international comparison Geo- og miljøvidenskab
public management Samfundsvidenskab
Denmark Samfundsvidenskab
renewable energy Samfundsvidenskab
Czech Republic Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2017 2022

Publikationer 2015 2019

Anvendelse af time-series cross-section analyser i komparativ politisk økonomi

Eriksen, J. & Etzerodt, S. F., 2019, I : Metode & Forskningsdesign. s. 24-55

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Bolig og hverdagsliv

Andersen, H. T., 30 sep. 2019, sociologi og rehhabilitering. Schultz Petersen, K., Storgaard Bonfils, I. & Schrøder, I. (red.). 2 udg. København: Munksgaard , s. 129-149 21 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiFormidling

Datasæt

Kommunal institutionskortlægning, 1970-2018

Frank Etzerodt, S. (Ophavsmand), Andersen, J. G. (Ophavsmand), Redy, Aalborg Universitet, 2018

Datasæt

Aktiviteter 2007 2019

ESPAnet 2019. Social citizenship, migration and conflict. Equality and Opportunity in European Welfare States.

Kristian Kongshøj (Deltager)
5 sep. 20197 sep. 2019

Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhedOrganisering af eller deltagelse i konference

Towards Resilient Nordic Welfare States