Anprisninger som "komposterbar" og "bionedbrydelig" er ikke nødvendigvis det miljømæssigt bedste

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Abstrakt

I disse år lancerer en række virksomheder produkter af bioplast. Produkter af bioplast lanceres som et alternativ til det, man kan kalde ”konventionel” eller ”traditionel” plast, som er fremstillet af fossile, ikke-fornybare ressourcer i form af olie og naturgas, og som yderligere bidrager til klimabelastning, når produktet efter endt brug afbrændes. Også en række produkter af pap og blanding af pap og bioplast lanceres i disse ord med anprisninger som ”komposterbar” og bionedbrydelig”.

Man skal som virksomhed eller forbruger passe på ikke at lade sig forlede af stavelser som ”bio-” og ord som ”komposterbar” og bionedbrydelig” og tro, at dette betyder at et materiale eller et produkt dermed er bæredygtigt og uden klimabelastning eller andre former for miljøbelastning. I indlægget introduceres nogle begreber og vurderingsmetoder for biobaserede materialer.
Bidragets oversatte titelClaims like "compostable" and "biodegradable" are not necessarily the best environmentally
OriginalsprogDansk
Publikationsdato4 okt. 2019
UdgiverIngeniøren
Antal sider3
StatusUdgivet - 4 okt. 2019

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Anprisninger som "komposterbar" og "bionedbrydelig" er ikke nødvendigvis det miljømæssigt bedste'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater