Anprisninger som "komposterbar" og "bionedbrydelig" er ikke nødvendigvis det miljømæssigt bedste

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Resumé

I disse år lancerer en række virksomheder produkter af bioplast. Produkter af bioplast lanceres som et alternativ til det, man kan kalde ”konventionel” eller ”traditionel” plast, som er fremstillet af fossile, ikke-fornybare ressourcer i form af olie og naturgas, og som yderligere bidrager til klimabelastning, når produktet efter endt brug afbrændes. Også en række produkter af pap og blanding af pap og bioplast lanceres i disse ord med anprisninger som ”komposterbar” og bionedbrydelig”.

Man skal som virksomhed eller forbruger passe på ikke at lade sig forlede af stavelser som ”bio-” og ord som ”komposterbar” og bionedbrydelig” og tro, at dette betyder at et materiale eller et produkt dermed er bæredygtigt og uden klimabelastning eller andre former for miljøbelastning. I indlægget introduceres nogle begreber og vurderingsmetoder for biobaserede materialer.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato4 okt. 2019
UdgiverIngeniøren
Antal sider3
StatusUdgivet - 4 okt. 2019

Citer dette

@misc{4a1ebe1cc4d64a15bf02b726a1b83485,
title = "Anprisninger som {"}komposterbar{"} og {"}bionedbrydelig{"} er ikke n{\o}dvendigvis det milj{\o}m{\ae}ssigt bedste",
abstract = "I disse {\aa}r lancerer en r{\ae}kke virksomheder produkter af bioplast. Produkter af bioplast lanceres som et alternativ til det, man kan kalde ”konventionel” eller ”traditionel” plast, som er fremstillet af fossile, ikke-fornybare ressourcer i form af olie og naturgas, og som yderligere bidrager til klimabelastning, n{\aa}r produktet efter endt brug afbr{\ae}ndes. Ogs{\aa} en r{\ae}kke produkter af pap og blanding af pap og bioplast lanceres i disse ord med anprisninger som ”komposterbar” og bionedbrydelig”.Man skal som virksomhed eller forbruger passe p{\aa} ikke at lade sig forlede af stavelser som ”bio-” og ord som ”komposterbar” og bionedbrydelig” og tro, at dette betyder at et materiale eller et produkt dermed er b{\ae}redygtigt og uden klimabelastning eller andre former for milj{\o}belastning. I indl{\ae}gget introduceres nogle begreber og vurderingsmetoder for biobaserede materialer.",
keywords = "bionedbrydelig, komposterbar, emballage, biobaseret materiale, cirkul{\ae}r {\o}konomi, milj{\o}anprisning",
author = "J{\o}rgensen, {Michael S{\o}gaard}",
year = "2019",
month = "10",
day = "4",
language = "Dansk",
publisher = "Ingeni{\o}ren",
type = "Other",

}

Anprisninger som "komposterbar" og "bionedbrydelig" er ikke nødvendigvis det miljømæssigt bedste. / Jørgensen, Michael Søgaard.

3 s. Ingeniøren. 2019, Blog post.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

TY - ICOMM

T1 - Anprisninger som "komposterbar" og "bionedbrydelig" er ikke nødvendigvis det miljømæssigt bedste

AU - Jørgensen, Michael Søgaard

PY - 2019/10/4

Y1 - 2019/10/4

N2 - I disse år lancerer en række virksomheder produkter af bioplast. Produkter af bioplast lanceres som et alternativ til det, man kan kalde ”konventionel” eller ”traditionel” plast, som er fremstillet af fossile, ikke-fornybare ressourcer i form af olie og naturgas, og som yderligere bidrager til klimabelastning, når produktet efter endt brug afbrændes. Også en række produkter af pap og blanding af pap og bioplast lanceres i disse ord med anprisninger som ”komposterbar” og bionedbrydelig”.Man skal som virksomhed eller forbruger passe på ikke at lade sig forlede af stavelser som ”bio-” og ord som ”komposterbar” og bionedbrydelig” og tro, at dette betyder at et materiale eller et produkt dermed er bæredygtigt og uden klimabelastning eller andre former for miljøbelastning. I indlægget introduceres nogle begreber og vurderingsmetoder for biobaserede materialer.

AB - I disse år lancerer en række virksomheder produkter af bioplast. Produkter af bioplast lanceres som et alternativ til det, man kan kalde ”konventionel” eller ”traditionel” plast, som er fremstillet af fossile, ikke-fornybare ressourcer i form af olie og naturgas, og som yderligere bidrager til klimabelastning, når produktet efter endt brug afbrændes. Også en række produkter af pap og blanding af pap og bioplast lanceres i disse ord med anprisninger som ”komposterbar” og bionedbrydelig”.Man skal som virksomhed eller forbruger passe på ikke at lade sig forlede af stavelser som ”bio-” og ord som ”komposterbar” og bionedbrydelig” og tro, at dette betyder at et materiale eller et produkt dermed er bæredygtigt og uden klimabelastning eller andre former for miljøbelastning. I indlægget introduceres nogle begreber og vurderingsmetoder for biobaserede materialer.

KW - bionedbrydelig

KW - komposterbar

KW - emballage

KW - biobaseret materiale

KW - cirkulær økonomi

KW - miljøanprisning

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

PB - Ingeniøren

ER -