• Kroghstræde 3, 2-203

    9220 Aalborg Ø

    Danmark

1996 …2023

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskningsprofil

Jeg er bredt interesseret i dansk og nordisk litteratur, og jeg har i sælig grad arbejdet med dansk og nordisk poesi fra 1800-tallet og frem. Herunder har jeg især fokuseret på dansk, norsk, svensk og finlandssvensk modernistisk lyrik, ligesom jeg har beskæftiget mig med et væld af samtidspoesiens forskelligartede former. Det gælder bl.a. lyriske udtryksformer fra 2000 og frem, der går på tværs af genrer, kunstarter og medier.

I august 2022 har jeg færdiggjort et forskningsprojekt om digtoplæsning og sociale fællesskaber, som var støttet af Statens kunstfond og Norsk kulturråd, og som bl.a. har ført til bogen Digtoplæsning. Former og fællesskaber, som jeg har skrevet sammen med Mikael Kallesøe Schmidt og Hansk Kristian S. Rustad. I september 2022 har jeg påbegyndt et forskningsprojekt om Henrik Nordbrandts forfatterskab, som Carlsbergfondet har bevilget et monografistipendium til. 

Stikord: Nordisk litteratur, poesi, modernisme, stedforskning, interartielle og intermediale udtryksformer, litteratur og politik, litteratur ud over bogens grænser, litteratursociologi, lyrikanalyse, litteraturhistorieskrivning, kreativ skrivning.

Emneord

  • Sprog og Litteratur
  • Kultur og litteratur

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som stammer fra personprofilernes indhold. Det opdateres løbende med nye registreringer.
  • 1 Lignende profiler

Netværk

Klik på punkterne for at se detaljerne.