• Aalborg Universitet København, A.C. Meyers Vænge 15

Organisationsprofil

Leder af forskningsgruppen:
Lektor Lars Birch Andreasen

Forskningsgruppen L-ILD – It og Læringsdesign arbejder med at nytænke læreprocesser gennem it, hvor fokus er på it’s muligheder for at kvalificere og facilitere læring samt styrke kreativitet og innovation. Forskningsgruppen hører under Institut for Kultur og Læring og samler en række af landets førende forskere inden for it, læring og didaktik.

Digitalisering og internet er i dag en væsentlig faktor i samfundsmæssige forandringer og prioriteres højt i uddannelsessystemer verden over. L-ILD arbejder grundvidenskabeligt og med aktions- og praksisforskning i samarbejde med eksterne partnere om it, læring og didaktik. Der satses i særlig grad på it i grundskolen og på videregående uddannelser.

Der forskes i nye læringsformer, formelle og uformelle kontekster, multimodalitet og interaktion i teknologiintensive læringsmiljøer, som er helt centrale i forbindelse med innovation af uddannelsessektoren, virksomheder og andre organisationer.

Forskningsgruppens aktiviteter er forankret på Aalborg Universitets campusser i København og Aalborg.

Forskerne råder over laboratorie-faciliteter i både København og Aalborg.

I København er L-ILD’s medlemmer med i ’ILD-LAB – Forskningslab for It og Læringsdesign’, som drives i samarbejde med vidensgruppen ’KILD – Kommunikation, IT og Læringsdesign’, der er hjemmehørende på Institut for Kommunikation og Psykologi.

I Aalborg har man ’X-LAB – Design, Learning and Innovation’, hvor L-ILD’s medlemmer i Aalborg bedriver forskning og samarbejde.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter

Praksisfaglighed: på vej mod en forståelse

Jensen, J. B., Meyer, B., Friche, N., Andreasen, K. E., Jensen, L. B. & Hansen, I. S., 1 feb. 2021, (Accepteret/In press) Praksisfaglighed: Undervisning og organisering. Borup Jensen, J. (red.). Aalborg Universitetsforlag, (Serie om lærings-, forandrings- og organisationsudviklingsprocesser).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

What is a Problem Statement? - PBL as Practise in doing Research

Ravn, O., 2021, (Under udarbejdelse) Aalborg Universitetsforlag.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBog

Brooks, E., 6 maj 2020, (Afsendt) A Designerly Approach as a Foundation for School Children's Computational Thinking Skills While Developing Digital Games. Association for Computing Machinery

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

• Priser